koniec udalosti 7. etapa: Livarot - Fougères

Komentuje: Michal Bakoš
 
Z dnešnej etapy je tu všetko. Tour de France zajtra ponúkne mimoriadne zaujímavý dojazd, preto si nenechajte ujsť náš prenos. So želaním pekného zvyšku dňa sa s vami lúčim!
 
Celkové poradie po siedmej etape:

1. C. Froome (SKY) 26:40:51
2. P. Sagan (TCS) +0:11
3. T. van Garderen (BMC) +0:13
4. T. Gallopin (LTS) +0:26
5. G. Van Avermaet (BMC) +0:28
6. R. Urán (EQS) +0:34
7. A. Contador (TCS) +0:36
8. Z. Štybar (EQS) +0:52
9. G. Thomas (SKY) +1:03
10. Warren Barguil (TGA) +1:07

Žltý dres: Chris Froome (Sky)
Zelený dres: André Greipel (Lotto-Soudal)
Bodkovaný dres: Daniel Teklehaimanot (MTN)
Biely dres: Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
 
Poradie siedmej etapy:

1. Mark Cavendish (EQS) 4:27:25
2. André Greipel (LTS) +0
3. Peter Sagan (TCS) +0
4. John Degenkolb (TGA) +0
5. Alexander Kristoff (KAT) +0
6. Arnaud Demare (FDJ) +0
7. Tyler Farrar (MTN) +0
8. Reinardt Janse van Rensburg (MTN) +0
9. Davide Cimolai (LAM)+0
10. Sam Bennett (BOR) +0
 
Nakoniec je strata Petra Sagana na žltý dres Chrisa Frooma jedenásť sekundová. Rozhodcovia zmenili svoj pôvodný verdikt a v cieli nakoniec pelotón žiadnymi sekundami nerozdelili.
 
Pre Marka Cavendisha to bolo dnes už 26. etapové víťazstvo na Starej dáme. Neskutočná bilancia!
 
Cieľ
Veľmi zaujímavý moment! Nestáva sa to na Tour často, no rozhodcovia neprisúdili každému pretekárovi v cieli čas víťazstva, boli tam diery, vďaka ktorým sa Peťo Sagan posunul už na druhé miesto celkovej klasifikácie. Na žltý dres ma Slovák len manko piatich sekúnd!
 
Cieľ
Ani nie tak škoda etapového víťazstva, ako toho, že Sagan nefinišoval pred Greipelom. Takto sa zelený dres prezliekať nebude a skúsený Nemec mierne posilnil svoj náskok.
 
Cieľ
Mark Cavendish sa dočkal na Tour de France 2015 etapového triumfu, keď prešpurtoval Greipela i Petra Sagana. Ten znovu hádzal na páske bicykel, ale s držiteľom zeleného dresu tretí vzájomný duel znovu prehral. Je tak z toho ďalšie pódiové umiestnenie pre Tourminátora!
 
0,5
Peter Sagan sa výbornou pozičnou jazdou dokázal dostať do veľmi výhodného miesta. Slovák si to na páske rozdá o víťazstvo s Cavendishom a Greipelom.
 
1,5
Vpredu je natlačená obrovská masa ľudí. Všetko bude závisieť od toho, ktorý zo šprintérov si dokáže vybojovať najlepšiu pozíciu pre šprint.
 
3,0
Na Johna Degenkolba pracuje praktiky celý tím.
 
5,0
Giant-Alpecin, Etixx aj Lotto-Soudal si už pripravujú pozície pre koncovku.
 
7,0
Tinkoff Saxo sa už posnul hlbšie do pelotónu. Peter Sagan sa bude musieť opäť raz rozhodnúť, do ktorého vláčiku si nastúpi.
 
8,9
Tím Sky kompletne pracuje pre Chrisa Frooma, ktorého drží v čo možno najbezpečnejšej pozícii. Britský celok po prekročení méty troch kilometrov do cieľa z týchto pozícii vycúva.
 
10,0
Súboj s pelotónom sa pre dvojicu Luis Angel Maté a Brice Feillu definitívne skončil. Špica hlavného balíka ponúka stále tie isté obrázky.
 
15,0
Luis Angel Maté a Brice Feillu to je posledná dvojica statočných, ktorá ešte z pôvodného úniku bojuje pred hlavným balíkom, v ktorom je to tempo už poriadne vysoké.
 
18,0
Unikajúca skupinka je oklieštená o ďalšieho svojho člena. S pätnásť sekundovým náskokom ešte pred pelotónom jazdia traja cyklisti.
 
20,0
Posledných dvadsať kilometrov etapy je tu. O všetkom sa rozhodne v záverečnom špurte, v ktorom určite možno očakávať Sagana, Degenkolba, Greipela, Cavendisha, Kristoffa, Coquarda a Demára.
 
22,5
Únik už to má všetko spočítané a čoskoro sa stane minulosťou.
 
26,0
Samozrejme, Petrovi Saganovi všetci prajeme, aby už konečne siahol na etapový triumf, no ak by sa mu to aj nepodarilo, ale v cieli by finišoval pred Andrém Greipelom, tak sa už oblečie do zeleného dresu!